Запечений омлет із курячою печінкою
Кількість порцій - 4
Час приготування - 30 хв

Запечений омлет із курячою печінкою

Із усіх видів печінки, що використовуються в кулінарії, куряча печінка готується найпростіше: її не треба очищати від плівок і можна готувати навіть цілком, хоча все ж для рівномірності прожарювання краще розрізати на дві-три частини. Але при тривалій термічній обробці куряча печінка стає дуже сухою, втім це характерно і для інших видів печінки. Куряча печінка набагато ніжніше, ніж яловича або свиняча. Страви з неї зустрічаються в кухнях багатьох країн світу. Запечений омлет із курячою печінкою - оригінальна, смачна і ситна страва, до того ж приготована порційно.

Інгредієнти

  • Олія оливкова - 2 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста - 0,5 шт.
  • Печінка куряча - 300 г.
  • Крохмаль картопляний - 1,5 ч. л.
  • Херес - 1,5 ст. л.
  • Масло вершкове - 1,5 ст. л.
  • Петрушка - 50 г.
  • Яйце куряче - 4 шт.
  • Сіль - за смаком
  • Сир твердий - 200 г.

Етапи приготування

  • 01

    На сковороду влити оливкову олію, поставити сковороду на вогонь, розігріти олію. Цибулю дрібно нарізати, додати її на сковороду. Обсмажувати цибулю на маленькому вогні протягом 5 хвилин постійно помішуючи. Цибуля повинна стати прозорою.

  • 02

    Очистити і нарізати печінку невеликими шматочками. Викласти на сковороду з цибулею, обсмажити протягом 3 хвилин, витягнути і перекласти в миску.

  • 03

    Всипати на сковороду крохмаль, смажити 2 хвилини, влити херес, після чого поступово вливати 275 мл. води. Готувати, постійно помішуючи 2-3 хвилини, покласти печінку в сковороду, посолити за смаком. Прибрати сковороду з вогню.

  • 04

    Розкласти вершкове масло по формах, розтопити в духовці, яку необхідно попередньо розігріти до 160°C. Витягнути з духовки формочки, в кожну вбити по одному яйцю, посолити, покласти в духовку на 3-4 хвилини, дістати формочки. Викласти у формочки масу зі сковороди і посипати дрібно нарізаною петрушкою.